Page 13 - Mutfak Sanatları Merkezi - Covid19
P. 13

Mutfak Hazırlık Süreci;













                       • Temizlik ve dezenfeksiyon işlemi bu konuda eğitim almış personellerimiz tarafından

                           yapılmaktadır.


                       • Çapraz bulaşmaya karşı önlem olarak her birimin doğrama tahtası ve bıçakları ayrı

                           renktedir. Ustalar işledikleri malzemeye uygun doğrama tahtası ve bıçak
                           kullanmaktadır.



                       • Mutfak içerisinde gıdalarda küf ve nem oluşumunu engellemek adına ultraviyole
                           ışınlı hava sterilizatörü kullanılmaktadır. Günümüz şartlarında daha hijyenik

                           besinlerin saklanması için uygun koşulların oluşturulması amacıyla da
                           kullanılmaktadır.



                       • Mutfak içerisinde ağzı açık ve etiketsiz gıda bulundurulmamaktadır.
   8   9   10   11   12   13   14   15   16