Page 5 - Mutfak Sanatları Merkezi - Covid19
P. 5
Genel Temizlik ve Bakım Süreci;
• Tesisimizde ortak kullanım alanlarının (tuvaletler, mescitler, abdesthaneler, yemekhane,
soyunma odaları), mutfak ve salon bölümleri temizlik planı revize edilmiş ve yarım saatlik
periyotlarla temizlenmekte, kayıt formları tutulmaktadır.
• Tesisimizin temizliğinde özellikle sık dokunulan yüzeylerin (kapı kolları, telefon ahizeleri,
masa yüzeyleri gibi) temizliğine dikkat edilmektedir. Bu amaçla, su ve deterjanla temizlik
sonrası dezenfeksiyon için 1/100 sulandırılmış (5 litre suya yarım küçük çay bardağı) çamaşır
suyu vb. (Sodyum hipoklorit Cas No: 7681-52-9) kullanılmaktadır. Tuvalet temizliği için 1/10
sulandırılmış çamaşır suyu vb. (Sodyum hipoklorit Cas No: 7681-52-9) kullanılmaktadır.
• Klor bileşikleri yüzeylerde korozyon oluşturabilir. Klor bileşikleri ile temizlik yapılmasının
uygun olmadığı yazar kasa, bilgisayar klavyeleri, telefon, POS cihazı ve diğer cihaz yüzeyleri
%70’lik alkolle silinerek dezenfeksiyon sağlanmaktadır.

