Page 5 - Mutfak Sanatları Merkezi - Covid19
P. 5

Genel Temizlik ve Bakım Süreci;













                       • Tesisimizde ortak kullanım alanlarının (tuvaletler, mescitler, abdesthaneler, yemekhane,
                           soyunma odaları), mutfak ve salon bölümleri temizlik planı revize edilmiş ve yarım saatlik
                           periyotlarla temizlenmekte, kayıt formları tutulmaktadır.


                       • Tesisimizin temizliğinde özellikle sık dokunulan yüzeylerin (kapı kolları, telefon ahizeleri,
                           masa yüzeyleri gibi) temizliğine dikkat edilmektedir. Bu amaçla, su ve deterjanla temizlik

                           sonrası dezenfeksiyon için 1/100 sulandırılmış (5 litre suya yarım küçük çay bardağı) çamaşır
                           suyu vb. (Sodyum hipoklorit Cas No: 7681-52-9) kullanılmaktadır. Tuvalet temizliği için 1/10

                           sulandırılmış çamaşır suyu vb. (Sodyum hipoklorit Cas No: 7681-52-9) kullanılmaktadır.

                       • Klor bileşikleri yüzeylerde korozyon oluşturabilir. Klor bileşikleri ile temizlik yapılmasının

                           uygun olmadığı yazar kasa, bilgisayar klavyeleri, telefon, POS cihazı ve diğer cihaz yüzeyleri
                           %70’lik alkolle silinerek dezenfeksiyon sağlanmaktadır.
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10