Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraki olarak kurulan Gazibel Hizmet Müşavirlik ve İnşaat Sanayi A.Ş. ye 2016 yılında meclis kararıyla tahsis edilen Mutfak Sanatları Merkezi’nin binası uzun süren fikir tartışmalarının ve araştırmaların sonucunda Gurme Restoran olarak açılmasına ve Gaziantep’e özgü yemek ve tatlıların tanıtılmasını amaçlayarak kurulmasına karar verilmiştir.
2017 yılı Mart ayında Mutfak Sanatları Merkezi (MSM) Gaziantep’e özgü yöresel lezzetlerin tanıtılması amacıyla hizmet vermeye başlamıştır.
Gaziantep Mutfağını ve yerli ürünlerin yerli halka ve turistlere tanıtılmasını sağlamak amacıyla kurulmuştur.

Yöresel Gaziantep Mutfağının kazan ve tencere yemeklerinin kaybolmaya yüz tutmuş tariflerini gün yüzüne çıkarmak için mutfak meraklılarını profesyonel mutfak kültürüyle tanıştırmak; bu alanda gerek duyacakları bilgi ve becerileri kendilerine kazandırmak,
Mutfağı hobi olarak gören ve kendi mutfaklarının şefliğine devam etmek isteyenleri, düzenlenen workshop çalışmalarıyla farklı Gaziantep Yöresel Mutfak geleneksel mutfak kültürü ile tanıştırmak ve bu alanda gelişmelerine destek olmak.

Dünya çapında bilinen gurme restoran ve Aşçı, servis personeli vs alanlarında mesleki eğitim veren bir işletme olmak.

Gıda Güvenliği

MSM olarak Gıda güvenliği politikamız;
Geleneksel lezzet ve tatlarımızı uluslararası gıda güvenliği standartlarında üreterek gıda tedarik zincirinde ki her bir halkada gıda güvenliği sorumluluklarımızı yerine getirmek.
Ziyaretçilerimize lezzetli yemeklerimiz sunarken tabi olduğumuz yasal şartları, gıda güvenliği yönetim sistemi standart şartları ve müşteri şartlarını gözeterek gıda güvenliği politikamızın tüm taraflara etkin bir şekilde aktarımını, anlaşılmasını ve uygulanmasını sağlamak.
İçinde bulunduğumuz tüm süreçlerde sürekli iyileştirme çalışmalarını sürdürmek ve uygunluğun sürekli gözden geçirilmesini sağlayarak iyileştirme çalışmalarına her seviyede çalışanın ve yöneticilerin katılmasını sağlamak.
Gıda güvenliği yönetim sisteminin başarıya ulaşmasındaki kritik faktörleri tanımlayarak ölçmek, değerlendirmek ve objektif verilere dayanan kararlar alınmasını sağlamak.